Piia

 Esittely

Olen 43-vuotias, syntyperäinen hämeenlinnalainen ja teen töitä taloushallinnon tehtävien parissa. Perheeseeni kuuluu kaksi teini-ikäistä poikaa, joista toinen on peruskoulussa ja toinen lukiotaipaleen alussa. Mieheni on työssä teollisuuden parissa.

Perhe-elämääni ilostuttavat myös koirat, joista toinen on rescue malinois, ja toinen seropi chihuahua. Maatiaiskissa pitää perheemme arjen koirien kanssa sähäkkänä. Onneksi parta-agamamme on sitten rauhallisempi tyyppi tästä nelijalkaisten katraasta. 

Harrastukseni: liikuntaa, politiikkaa, yhdistystoimintaa

Vapaa-ajalla pidän koiran kanssa treenailusta ja touhusta. Kävelylenkit koirien kanssa ovat oivallinen paikka palautua ja pitää omasta kunnosta huolta. Rescuen kanssa harrastamme noseilua (nosework). Kesäisin pöyhin joskus puutarhaa, joskus taas kirjat vievät voiton, tai käsityöt. 

Golfkentälle pyrin ehtimään muutaman kerran kesässä. Useampi tovi kuluu kunta- ja aluepolitiikan parissa tai yhdistystoiminnassa. Yhdistystoiminnassa olen tällä hetkellä mukana golf-junioreiden toiminnassa junioritoimikunnassa.

Aiemmin toimin myös kesän verran yhden golfjunioriryhmän apuohjaajana. Lisäksi olen toiminut useamman vuoden (2013–2019) juniorijoukkueen joukkueenjohtajana Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa, jossa toinen pojistani pelasi useamman vuoden.

Opiskelua työn ohella

Lukion jälkeen opiskelin lähihoitajaksi, samalla työskentelin isossa kaupassa pääosin kassalla. Lähihoitajan töitä ei ollut saatavilla kuten nykyään, joten aloin opiskella tradenomiksi. Samaan aikaan työskentelin mm. teatterissa lipunmyyjänä.

Myöhemmin opintojen matka jatkui, muutaman vuoden tauon jälkeen, ekonomiksi (kauppatieteiden maisteri), sekä viimeisimpänä valmistuin syksyllä 2022 hallintotieteiden maisteriksi. Olen opiskellut myös eläintenhoitajan ammattitutkinnon osaopintoja, ja siinä samalla suorittanut myös yrittäjän ammattitutkinnon. Osaamista olen täydentänyt HHJ-tutkinnolla (Hyväksytty hallituksen jäsen). Olen kehittänyt osaamistani ja opiskellut pääosin työn ohessa. Aina se ei ole ollut helppoa, mutta se on antanut myöhemmin uusia mahdollisuuksia työelämässä.

Omien kokemusteni lisäksi olen seurannut mieheni opiskelua, kun hän joutui vaihtamaan alaa muutama vuosi sitten. Oppisopimuskoulutus oli loistava mahdollisuus siihen. Lapsemme ovat kouluikäisiä, toinen peruskoulussa ja toinen lukiotaipaleen alussa, ja olen päässyt seuraamaan heidän kauttaan peruskoulun sekä lukiokoulutuksen kehitystä.

Jotta voimme taata parhaat edellytykset osaamisemme ylläpitämiseksi ja kartuttamiseksi iästä riippumatta, koulutus ja osaaminen on yksi valttimme muuttuvassa maailmassa.

Luottamustehtäväni

Tällä hetkellä


Aiemmat: